What a Life!! - Reisverslag uit Rovaniemi, Finland van Marleen Groot - WaarBenJij.nu What a Life!! - Reisverslag uit Rovaniemi, Finland van Marleen Groot - WaarBenJij.nu

What a Life!!

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Marleen

12 April 2010 | Finland, Rovaniemi

Hoi Luitjes, na lang wachten krijgen jullie weer wat leesstof!
Voor degene die denken dat ik hier niet studeer zal ik beginnen met wat schoolzaken.
De afgelopen tijd heb ik twee essays van ieder 5 pagina’s geschreven en mijn tentamen Fins gemaakt.
De uitslagen zijn nog niet bekend maar ik heb er de nodige tijd in gespendeerd dus hopelijk mag dat baten! Dat was voldoende over school… want natuurlijk heb ik verder nog de nodige uitstapjes gemaakt en daar kan ik veel leukere verhalen over schrijven. Hihi
Te beginnen met het eerste. Een groep toerisme studenten hadden voor ons een leuke middag georganiseerd. De middag begon met een snowmannrace, dat houdt in wie van de twee groepen de hoogste toren van sneeuw kon bouwen, een slee race en met zijn vieren op van die lange latten staan en dan lopen. Heel simpel maar erg leuk. De volgende activiteit was dat ze een aantal Finse woorden gaven, wij moesten raden wat de betekenis was en het voorwerp pakken. Aangezien onze Finse woordenschat ophoudt bij Kaksi Olut (twee bier), Kiitos (bedankt) en Ole Hyvaa (goed zo) viel deze opdracht niet mee! Met het nodige vals spelen is het uiteindelijk wel gelukt en hebben we in ieder geval flink gelachen. Na deze sportieve activiteiten hadden we natuurlijk honger gekregen en gingen we bij het kampvuur Bans (soort van deeg) en marsmallows maken. Je hebt in de stad meerdere plekken waar je in de buitenlucht kampvuur kunt maken. Het is een hutje met bankjes en gratis haardhout, het enige wat je zelf mee brengt is lucifers en wat drankjes. Het is Typisch Fins en heel leuk om af en toe met wat vrienden daar een avond door te brengen. Nadat onze buikjes gevuld waren zijn we gaan ijsvissen. Ik dacht laat ik eens proberen een wak te maken, ik heb er twee dagen spierpijn in mijn armen van gehad! Pff meer dan twee meter dik ijs en daar handmatig doorheen komen valt niet mee! Maar het is me gelukt en daar was ik apetrots op! Het was een hele leuke middag en zoals gebruikelijk hebben we de dag ’s avonds afgesloten in Tivoli (club).
Het volgende wat ik heb meegemaakt is een trip naar een Rendierenfarm. Het was bij een boer niet zo ver van Rovaniemi en hij heeft ongeveer 400/500 rendieren, wat heel veel is. Op dit moment liepen de rendieren niet los maar waren ze op de farm omdat het een koude lange winter is en de rendieren extra voer nodig hebben. Wij hadden de eer om de beestje wat eten te geven, lekker tussen de rendieren, in de blub, in de stront en dan kunnen jullie zelf de lucht wel bedenken..een echte boerderij! Haha. Het was wel heel leuk om zoveel rendieren van dichtbij te zien en nog de nodige informatie over de beesten te horen, weer goed voor mijn rendierenkennis!
Nu het verhaal over de belangrijkste trip, St. Petersburg!!!
Woensdagavond zijn we om 18.00 op de trein richting Helsinki gestapt. We hadden gehoopt op een lekkere slaapcabine, aangezien we pas om 7.00 uur ’s ochtends in Helsinki zouden arriveren, maar helaas waren ze allemaal vol! We moesten het dus doen met een stoel waar na 12 uur je kont pijn van doet. Gelukkig hebben we het overleefd en waren we netjes op tijd in Helsinki. Aangezien onze bus ons om 8.30 zou oppikken hebben we nog wat door de stad geslenterd en een lekker kopje thee gedronken. Na dit ochtendritueel zijn we op de bus gestapt en richting St. Petersburg vertrokken. We hebben deze reis geboekt via een travelagency (studententrip) en dat houdt dus in dat alles voor je wordt geregeld wat heel gemakkelijk is, zeker voor een land als Rusland en daarbij leer je meteen nieuwe mensen kennen! Na een lange dag in de bus zijn we ’s avonds om 17.30 aangekomen bij ons hotel in St. Petersburg en na een frisse douche hadden we ’s avonds een welkom diner met Russische Folkmuziek en Russische Vodka! Heel lekker, leuk en gezellig! Na dit diner was er nog een mogelijkheid om te gaan stappen maar aangezien we helemaal gaar waren besloten we dat het verstandiger was om maar ff lekker te gaan slapen.
’S Ochtends moesten we weer vroeg uit de veren voor het ontbijt en een tripje naar The Catherine’s Palace in the ‘’Village of the Tsars’’. Het is een paleis van een oude koningin van Rusland waar we een guided tour kregen. Het was een redelijk mooi paleis met een Nederlands tintje, Delfts Blauw! Na de tour zijn we terug gegaan naar het centrum waar we wat vrije tijd hadden om te lunchen en dergelijke. Na wat rondslenteren zijn we om 16.30 terug naar het hotel gegaan waar we ons hebben opgefrist voor het avond programma, Ballet. We zijn in een oud theater naar het Zwanenmeer wezen kijken. De show duurde drie uur en ik was zeer benieuwd of ik het na drie uur nog leuk zou vinden maar het antwoord is Ja. Het was heel heel erg leuk en mooi om te zien! Ik heb me geen seconde verveeld en de hele atmosfeer was top. Na het ballet zijn we het Russische nachtleven ingedoken.. jeetje wat is dat anders dan in Nederland of Finland. Het typische straatbeeld van vrouwen in rokken met hele hoge hakken werd hier nog eens bevestigd maar dan een stukje erger. Ik was blij dat ik geen spijkerbroek aanhad maar een rokje want anders viel je echt buiten de boot.. We hebben in ieder geval onze ogen uitgekeken en er een leuke avond van gemaakt.
De volgende dag was het weer vroeg ontbijten en hup de bus in voor een sight seeing tour door het centrum. We hebben de hoogtepunten van de stad bezocht, overal wat stops gemaakt en foto’s kunnen schieten. Wat wel leuk is om te vertellen is dat ze in St. Petersburg elke dag precies 12.00 uur een kanonschot afvuren om het midden van de dag aan te geven. Wij waren om 12.00 op het plein waar ze dat doen en ik vroeg me af waarom we niet boven op de muur dichter bij het kanon gingen staan maar om 12.00 uur wist ik het! Ik schrok me rot, mijn oren tuten en ik had een mooi sprongetje omhoog gemaakt…jeetje wat een geluid!! Echt mega hard! Tegen lunchtijd was de tour afgelopen en hadden we weer wat vrije tijd. ’S Middags kregen we nog een guided tour in het Hermitage museum. Een museum met vier gebouwen en echt mega groot met heel veel kunst. De tour duurde dan ook twee uur en je snapt met weinig slaap, 40 studenten is je puf na deze twee uur helemaal op. Eenmaal terug in het hotel zijn we daarom direct ons bed ingedoken voor een powernap want ’s avonds stond de Limousine tour met champagne op het progam!!
Met 24 studenten, goede harde muziek en champagne in een hummer limousine!! Wat wil een mens nog meer! Het was een waar feestje! Helaas hadden mijn buurmannen ook wat flessen vodka meegenomen en schonken ze mijn glaasje regelmatig vol waardoor ik het einde van deze prachtige reis me niet meer helemaal kan herinneren…..De volgende ochtend was een zware ochtend maar gelukkig zonder vast programma. Na het ontbijt zijn we nog ff de stad ingedoken om een typisch Russisch souvenir te kopen vodka! Helaas zit er ook een einde aan deze super trip en vertrokken zondag om 14.00 uur weer richting Finland waar we na een lange reis vandaag om 11.00 uur weer terug waren in het mooie Rovaniemi. Als laatste zal ik nog even mijn algemene indruk over Rusland geven, vies, oud, armmoedig in de buitenwijken maar mooie gebouwen in de stad, onvriendelijke en strenge mensen, vrouwen in rokjes en op hoge hakken en veel politie.
Om maar eens af te gaan ronden, het was een geslaagde trip en ik ben weer wat ervaringen rijker!
Nu is het weer tijd om te studeren en de volgende tripjes te gaan boeken.

See you!!

Dikke kus Marleen

• 12 April 2010 - 20:08

Ivonne & Bas:

Lieve zus!

Wat heb je weer leuke dingen gedaan! Je hebt groot gelijk! :)
    Ik hoop je snel weer effe te spreken via skype!

xx uit Apeldoorn

• 13 April 2010 - 06:47

De Buurtjes:

Ohohoh, over 36 dagen al naar huis, volgens mij ga je daar dadelijk nog van balen! Thuis in het brabantse land begint het gewone normale leven weer ( hoe ging dat ook al weer??? ) en verlang je misschien wel terug naar die relaxte weken met af en toe wat studie, in plaats van al die haastige drukte hier....
    In elk geval nog erg veel plezier gewenst en sudie ze!

Groetjes van de buurtjes.

• 13 April 2010 - 11:00

Debby:

Ha Marleen,

dat ziet er allemaal niet verkeerd uit. Die limo is ook wel aardig uit..........
    Erg leuke foto's.

Wij hier maar hard werken!!

Geniet er nog even van.
    Groetjes van ons en een hele dikke kus van Bart

• 13 April 2010 - 12:44

Marian Van Bree:

Bedankt voor het leuke verhaal Marleen! Hihi, een kort stukje over school maar wij lezen ook veel liever over al je andere avonturen hoor! :)

Je hebt een paar mooie reisjes gemaakt! Echt super! Geniet er nog van! En ik ga er van uit dat je allemaal voldoendes terugkrijgt van school! :)

xxxx Marian

• 19 April 2010 - 13:54

Harry En Bertie:

Van Harte gefeliciteerd met je 23e.verjaardag. Pak n pint en geniet van je verjaardag! Veel plezier van Harry en Bertie

• 19 April 2010 - 16:58

Toon En Antonet:

Hoi Marleen,

Hartelijk gefeliciteerd met je 23 verjaardag.
    Pakt er maar een lekker pintje op.
    Leuk om te lezen en zien wat je allemaal gedaan hebt.Marleen wat gaat het toch snel nog een maandje en dan is het weer Mariahout.
    Dus geniet er nog maar lekker van.

Groetjes Toon en Antonet

• 19 April 2010 - 17:42

Linda:

Hey Marleen, Hartelijk gefeliciteerd met je 23ste verjaardag!! Maak er nog een leuke tijd van daar en we zien je alweer over een maandje!! Liefs Linda

• 19 April 2010 - 21:44

Gruningen:

Moi Marleen

Vanuit Gruningen, eveneens gefeliciteerd met je verjaardag. Als we zo je verslagen lezen, maak je een aardige studie van feestjes, uitstapjes en andere tripjes. Dus met het studeren zit het wel goed! We lezen in het vervolg wel hoe je je verjaardag bestudeerd hebt.

Proficiat.

Johan, Suzanne, Miranda, Henk